Lopend Vuurtje
Lopend Vuurtje op zaterdag 8 juni 2019.
De samenwerkende kerken van West-Brabant organiseren voor de 18e keer Lopend Vuurtje, op de zaterdag voor Pinksteren, 8 juni 2019.
U kunt allerlei tochten maken langs verschillende kerken.

Open kerken.
Die dag zijn veel kerken open voor bezichtiging en kunt u allerlei consumpties krijgen tegen een vrijwillige bijdrage. Soms zijn er ook activiteiten.
De opbrengst van deze dag wordt besteed aan een goed doel. Het doel is dit jaar Afriana, dat in Malawi belangrijk werk verricht.
Hier kunt u er meer over vinden.

Fietsen of met de auto.
U kunt kiezen uit verschillende routes, met verschillende afstanden:

Gezinstocht – ca. 30-35 km
Speciaal voor gezinnen met kinderen willen wij deze fietstocht organiseren. Wij fietsen langs een aantal kerken in West-Brabant.
Deelnemers (kinderen) vinden het meestal leuk om stempels te verzamelen, daarom zijn er stempelkaarten. Bij elke kerk, die aangedaan wordt, kan een stempel verkregen worden. Wij proberen bij de verschillende kerken activiteiten te organiseren zoals bijv. pannenkoeken eten etc.

Gevorderden – ca.40-45 km
Een langere variant van bovengenoemde tocht voor gezinnen met grotere kinderen en voor mensen die vaker fietsen.

Sportieve tocht - 65 km. Voor de wat meer ervaren recreatieve fietsers is deze middellange afstand. De deelnemers kunnen door het mooie Brabantse land toeren en van tijd tot tijd een stop houden bij een van de deelnemende kerken.

Prestatietocht 100 km.
Voor de getrainde toerfietser die kilometers willen vreten voor het goede doel.

Autotocht.
Voor automobilisten zijn er lijsten beschikbaar, waarop de te bezoeken kerken staan.

Starten bij onze kerk aan de Fenkelstraat 25 te Oudenbosch.
Vanaf 9.30 uur kunt u starten met de fietstocht bij onze kerk in de Fenkelstraat 25 te Oudenbosch die vanaf 9 uur open is voor aanmelding en een kopje koffie. U krijgt bij aanmelding een routebeschrijving.
U bent natuurlijk van harte welkom om alle kerken van binnen te bekijken. De routes gaan langs de opengestelde kerken en sommige kapelletjes in de regio. Het aantal kerken dat u kunt bezoeken hangt af van de lengte van de route.

Sponsoren.
Iedereen kan de fietsers sponsoren. Dit kan door afspraken met de fietsers te maken, of de sponsorlijst in de Pastorije in te vullen.