Vrijwillige hulpdienst

Als kerkelijke gemeente willen we graag naar elkaar omzien. Het zou daarom mooi zijn om een vrijwillige hulpdienst te hebben die tijdelijke hulp kan bieden bij ziekte of ouderdom. Deze hulpdienst wordt daarom nu opgericht. Onze oudere of zieke gemeenteleden verdienen het om geholpen te worden wanneer er onvoldoende hulp geboden kan worden door familie of andere instanties.  

Deze hulpdienst kan ook een mantelzorger ondersteunen en wellicht respijtzorg bieden zodat de mantelzorger even vrij kan zijn.
In de huidige participatiesamenleving neemt de druk op mantelzorgers namelijk flink toe en dreigen zij soms overbelast te raken.


Het doel van de hulpdienst is om onze naasten te ondersteunen en voor hen de situatie leefbaar te houden. Daarom wordt er door vrijwilligers hulp geboden als aanvulling op de professionele zorg. Er mag natuurlijk geen sprake zijn van vervanging van de professionele zorg.

Hulpvoorbeelden zijn: boodschappen doen, kleine klusjes verrichten, hond uitlaten, meegaan naar arts of ziekenhuis, oppassen, voorlezen, spelletje doen, wandeling maken enz. Het gaat hierbij om tijdelijke hulp op praktisch of sociaal gebied.

Omzien naar je naaste is eigenlijk een opdracht voor ons allemaal! Voor de uitvoer van deze hulpverlening is daarom een vrijwilligersgroep nodig die deze hulp kan gaan bieden. We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich hier voor in willen gaan zetten. Wanneer we dit met elkaar gaan doen, moet de hulpdienst te realiseren zijn. U kunt zelf aangeven welke hulp u zou willen bieden en hoeveel tijd u daaraan zou willen besteden.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Corrie de Gruyter. Voor vragen of extra informatie kunt u ook bij haar terecht. Uw hulpvraag kunt u doorgeven aan de contactpersoon van de diaconie of bij de coördinator Corrie de Gruyter, die ook de hulpvraag en het hulpaanbod op elkaar afstemt.

hulp corry 175De hulpdiensten die geboden kunnen worden, zijn natuurlijk afhankelijk van de vrijwilligers die zich beschikbaar stellen. We hopen daarom van harte dat er een goede balans gaat ontstaan tussen hulpvraag en hulpaanbod. Op deze manier kunnen we met de vrijwillige hulpdienst het omzien naar elkaar nog meer in de praktijk gaan brengen.

Contactpersoon en coördinator hulpdienst diaconie: 

Corrie de Gruyter

Telefoon: 0165317613

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Opgaveformulier

Fenkelstraat 24, 4731 JB  Oudenbosch (google maps) --- Disclaimer